به گزارش اخبار خودرو ، سال گذشته حضور برخی برندهای جدید در بازار کراساوورهای کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان نشان داد مردم تا حدودی برای خرید این خودروها تمایل دارند. اوایل سال ۹۵ گروه خودروسازی سایپا، با شروع مونتاژ چانگان CS35 در خط تولید کاشان و عرضه آن با قیمتی کمتر از ۷۰ میلیون تومان توانست سهم عمدهای از بازار کراساوورهای کوچک شهری را به خود اختصاص دهد.
این اقدام سایپا زمینهای را فراهم کرد تا سایر خودروسازیهای کشور که مشغول مونتاژ محصولات چینی در ایران هستند، اقدام به عرضه محصولات جدید در این رده کنند. شرکت کرمانموتور در زمینه تولید محصولات جک و لیفان سابقهای درخشان و طولانی دارد و سال گذشته در نمایشگاه خودرو کرمان، جک S3 را که یک کراساوور کوچک است، به نمایش درآورد.
[caption id="attachment_201422" align="aligncenter" width="700"] جک S3[/caption]حال پس از گذشت یک سال، ماه گذشته در نمایشگاه خودرو شیراز شاهد معرفی و رونمایی رسمی از این کراساوور چینی بودیم. البته هایما S5 نیز قرار است توسط گروه صنعتی ایرانخودرو راهی جادهها شود. حضور این سه خودرو در بازار کشور، همچون یک مثلثی هستند که حق انتخاب بیشتر مشتریان را گسترش دادهاند. کرمانموتور در نمایشگاه شیراز قیمت نهایی جک S3 را ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان اعلام کرد و در همان ساعات ابتدایی نمایشگاه و همزمان با آغاز پیشفروش این خودرو، بهدلیل استقبال چشمگیر، تکمیلظرفیت شد.
پیشبینی میشود با تردد این خودرو در خیابانها، میزان استقبال از آن افزایش یابد و این خودرو را به یکی از کراساوورهای پرفروش در بازه قیمتی زیر ۱۰۰ میلون تومان تبدیل کند.
S3 با ظاهری زیبا و جوانپسند
در نگاه نخست میتوان شباهت زیادی میان جک S3 و برادر بزرگترش جک S5 دید. همچنین طراحی این خودرو مانند دیگر کراساوورهای این خودروساز چینی، تحت تاثیر محصولات هیوندای است، بهطوریکه میتوان رگههایی از هیوندای ix25 و حتی ix35 را در نمای جلوی خودرو مشاهده کرد.
[caption id="attachment_201425" align="aligncenter" width="700"] جک S3[/caption]نکته جالبتوجه که در طراحی نمای جلوی آن بهچشم میخورد، شمای کلی جلوپنجره آن بوده که از سبکی پویا و جسورانه بهره برده است. استفاده از تجهیزات و نوارهای کرومی در جلوپنجره، علاوهبر اینکه چهرهای مدرن را رقم میزند، بر ابهت چهره این کراساوور کوچک نیز افزوده است.
بزرگ بودن جلوپنجره سبب شده است طراحان این خودرو، چراغهای مهشکن را در زیر سپر بهصورت افقی تعبیه کنند. چراغهای اصلی جلو نیز تا حدودی شبیه جک اس ۵ طراحی شدهاند تا نمودی از زبان طراحی محصولات جک باشد.
بهطور کلی باید گفت نمای جلوی جک S3 تهاجمی است که بر جذابیت آن میافزاید. در نمای عقب جک S3 دیگر از هیجان و آوانگارد بودن خبری نیست و طراحان این خودرو بسیار محافظهکارانه عمل کردهاند.
چراغهای بزرگ عقب خودرو که اینبار به هیچ خودرویی حتی محصولات سابق جک هم شباهتی ندارند، در عین سادگی، زیبایی خاصی را به نمایش میگذارند.
طرحان این خودرو سعی کردهاند با استفاده از نوارهای کرومی در سپر عقب کمی حس اسپرت بودن را در بیننده القا کنند. نمای جانبی جک S3 کاملا مناسب یک کراساوور بلندقامت طراحی شده است. شیب مناسب سقف، عریض بودن ستون C و همچنین ارتفاع لازم از زمین را میتوان دلایل این امر دانست.
کابین ساده اما بهروز
طراحی داخلی جک S3 به اندازه ظاهر بیرونی آن هیجانانگیز نیست. اما با این حال از ظاهر مدرن و بهروزی برخوردار است. مواد بهکار رفته در کابین خودرو کیفیت مناسبی دارند اما ترکیب رنگها کمی آشفته و شلوغ به نظر میرسد. استفاده از قسمتهای کرومی روی فرمان، داشبورد و روکش درها تا حدودی آن را جبران کرده است.
[caption id="attachment_201421" align="aligncenter" width="465"] جک S3[/caption]یک صفحه نمایش بزرگ نیز در کنسول میانی کابین قرار دارد و امکانات رفاهی مناسبی در داخل خودرو به چشم میخورد. در مجموع میتوان گفت که طراحی داخلی جک S3 نیز توانسته است نمره قبولی را دریافت کند.
در بخش امکانات رفاهی و آپشن این خودرو، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و نسبت به رقبا قویتر است و برخی مواقع بهرقابت با خودروهای گران قیمتتر از خود میپردازد.
فرمان برقی، شش کیسه هوا، سنسور باد، سیستم پایداری الکتریکی، ترمز اضطراری و کنترل شروع حرکت در سربالایی، سیستم تهویه اتوماتیک، مانیتور ۷ اینچی با بلوتوث و نویگیشن، تودوزی چرمی، کروزکنترل، کامپیوتر، دیلایت و سانروف از امکانات S3 فول با گیربکس CVT به حساب میآید.
[caption id="attachment_201426" align="aligncenter" width="700"] جک S3[/caption]مشخصات فنی پیشرانه
S3 به موتور ۵/۱ لیتری ۱۱۱ اسببخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتونمتری مجهز است و با توجه به نوع سفارش، گیربکس پنج و شش دنده دستی یا CVT روی آن نصب میشود.
وزن خالص این خودرو ۱۲۲۰ کیلوگرم است و با توجه به قدرت موتور میتواند مصرف سوخت را در بهترین حالت ۹/۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ثبت کند. نسبت وزن به قدرت موتور جک S3 مورد انتقاد برخی است. جک S3 با کمک این موتور میتواند سرعت خود را تا حداکثر ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت برساند. اصلیترین رقیب این خودرو در بازار هماکنون چانگان CS35 است که از یک پیشرانه چهار سیلندر خطی با حجم دقیق ۱۵۹۸ سیسی بهره میبرد.
پیشرانه چانگان CS35 توانایی تولید ۱۲۳ اسببخار نیرو و ۱۶۰ نیوتونمتر گشتاور را دارد. همچنین جعبهدنده ۴ سرعته اتوماتیک این خودرو به نسبت جک S3 شتاب بهتری را به خودرو میدهد.
زیرا جعبهدنده CVT علاوهبر مزایایی که در تعویض دنده نرم و استهلاک کم دارد، معایبی نیز دارد که از جمله آن میتوان به شتاب کمتر اشاره کرد.
[caption id="attachment_201424" align="aligncenter" width="623"] جک S3[/caption]چرا S3 نیامده محبوب شد؟
جک S3 بهعنوان یک کراساوور کوچک شناخته میشود و در همین چند هفته استقبال خوبی از آن شده است. همچنین در فضای مجازی تعداد قابلتوجهی از خریداران خودروهای کمتر از ۷۵ میلیون تومان از این خودروی کراساوور استقبال کردهاند.
اما چرا باید مشتریان ایرانی در همان روز نخست ثبتنام تا این حد از یک کراساوور چینی استقبال کنند؟ در جواب این سوال باید گفت در حال حاضر نگاه اکثریت بازار نسبت به خودروهای چینی تغییر کرده است. وقتی به آمار فروش خودروهای چینی در بازار کشور نگاه میکنید، این نشانهای تجاری توانستهاند با طیف به نسبت گسترده محصولاتشان نظر مشتریان ایرانی را به سمت خود جلب کنند. از طرفی اعتباری که در این چند سال برند جک برای خود در ایران بهدست آورده، باعث شده است در همان ساعات ابتدایی ثبتنام S3، ظرفیت فروش آن تکمیل شود. این موضوع نشان میدهد تعداد قابلتوجهی از خریداران خودروهای کراساوور شهری اعتبار خاصی را برای برند جک قائل هستند و همین مساله آنها را به سمت پیشخرید S3 کشانده است.
از سوی دیگر، وقتی به S3 نگاه میکنید، با توجه به قیمت رسمی کرمانموتور، این خودرو امکانات به نسبت خوبی را در اختیار مالکان قرار میدهد.
جک S3 که قیمت ۷۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی دارد، در روز نخست نمایشگاه خودرو شیراز با دو و نیم میلیون تومان تخفیف نقدی به فروش رسید و این یعنی مشتریان، S3 کراساوور را با آن امکانات، در محدوده قیمتی چانگان CS35 تحویل میگیرند.
مشخصات فنی جک S3نام و مدل | JAC S3 | چانگان CS35 | هایما S5 |
نوع موتور | چهار سیلندر خطی | چهار سیلندر خطی | چهار سیلندر خطی توربوشارژ |
حجم موتور | ۵/۱ لیتری | ۱۵۹۸ سیسی | ۶/۱ لیتری |
حداکثر قدرت | ۱۱۱ اسببخار | ۱۲۳ اسببخار | ۱۶۱ اسببخار |
حداکثر گشتاور | ۱۴۶ نیوتونمتر | ۱۶۰ نیوتونمتر | ۲۲۳ نیوتونمتر |
جعبهدنده | اتوماتیک CVT | اتوماتیک ۴ سرعته | اتوماتیک CVT |